Νίκη Σχίζα: «Αλλάξαμε επίπεδο»

Η αθλήτρια του τμήματος Μπόουλινγκ, Νίκη Σχίζα, μας μίλησε για το άθλημα που υπηρετεί και την ομάδα στην φετινή χρονιά. Η Νίκη είναι η μοναδική γυναίκα του τμήματος και μέλος της Εθνικής ομάδας της Κύπρου.

Κάνετε κάποιο είδος προπόνησης υπό αυτές τις περιστάσεις;
Ατομικά από το σπίτι προσπαθώ να προπονηθώ. Η αλήθεια είναι ότι επιδιώκω να κινούμαι και για αυτό πάω περπάτημα ή κάνω ποδήλατο για να κρατιέμαι σε καλή κατάσταση. Σίγουρα είναι δύσκολο να μην μπορείς να πηγαίνεις στον χώρο της προπόνησης σου όμως θα πρέπει να παραμείνουμε σπίτι και ασφαλής όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση.

Πως είδες την απόδοση σου αλλά και των συμπαικτών σου μέχρι στιγμής.
Καταρχήν να θυμίσουμε ότι έχουμε αλλάξει επαρχιακό φέτος, από της Αμμοχώστου πήγαμε σε αυτόν της Λεμεσού. Νομίζω άλλαξε προς το καλύτερο και η ψυχολογία μας , η ομάδα έχει μια πολύ καλή χημεία, διαθέτει εμπειρία και έχει ανεβάσει τον μέσο όρο κορίνων που έχει κάθε αθλητής ατομικά.

Η ομάδα είναι στην δεύτερη θέση και στα ημιτελικά του κυπέλλου, θα μπορούσε και καλύτερα;
Σίγουρα πάντα μπορούμε για περισσότερα. Ειδικά φέτος που ανεβάσαμε όλη η ομάδα την απόδοση της. Με λίγη προσοχή ίσως να ήμασταν και στην πρώτη θέση. Κυνηγάμε κάθε κορίνα μέχρι το τέλος. Όλες οι αντίπαλες ομάδες όταν παίζουν μαζί μας βγάζουν και αυτοί μεγάλη προσπάθεια διότι και εμείς τους φέρνουμε στα όρια τους.

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί ένας αθλητής του μπόουλινγκ, σε περίπτωση που αποφασιστεί η συνέχιση των διοργανώσεων, να είναι έτοιμος;
Σίγουρα έχω την εντύπωση ότι μίνιμουμ χρόνος είναι οι τρεις εβδομάδες , για να μπορέσει κάποιος αθλητής να επανέλθει όχι στο καλύτερο του επίπεδο αλλά να μπορέσει να πιάσει τα δικά του στάνταρ και να έχει ένα καλό αγώνα.

Είσαι και μέλος της Εθνικής ομάδας
Ναι θα αγωνιζόμασταν στους Μεσογειακούς αγώνες τώρα, αλλά έχουν αναβληθεί για τον Ιούλιου.