Πρωτιές με Κωνσταντίνο Ιωάννου και Παναγιώτη Αντωνίου

Συνεχίστηκαν οι επιτυχίες για τη Ομάδα μας στο δύσκολο και συναρπαστικό αγώνα αντοχής ‘Pafos Aphrodite Road Race’ που έγινε τη Κυριακή 16 Μαΐου 2021 στη επαρχία Πάφου.

Για ένα ακόμη αγώνα ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο 17χρόνο αθλητή μας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος ήταν για ακόμη αγωνιστική εντυπωσιακός και πέτυχε άνετη νίκη στη Κατηγορία Εφήβων, έχοντας επίσης το δεύτερο ταχύτερο χρόνο της ημέρας για τη μεγάλη διαδρομή των 117 χιλιομέτρων. Ο Κωνσταντίνος ακολούθησε έξυπνη τακτική κατά τη διάρκεια του αγώνα, επιτέθηκε στο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής στο δεύτερο γύρο και αποσπάστηκε από το υπόλοιπο γκρουπ για 45 λεπτά, αποκτώντας σημαντική χρονική διαφορά από τους άλλους αθλητές της κατηγορίας του. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η χρονική διαφορά του Κωνσταντίνου από τους υπολοίπους αθλητές στο βάθρο της Κατηγορίας Εφήβων ήταν πέραν των 20 λεπτών.

Στη Κατηγορία Μάστερ 2, η οποία έχει έντονο συναγωνισμό, ο Αλέξης Κέστας και ο Χρίστος Παναγιώτου περάσαν μαζί τη γραμμή τερματισμού, με το Αλέξη Κέστα να καταλαμβάνει τη 3η θέση και θέση στο βάθρο.

Τη πρώτη του νίκη με τη Ομάδα μας πέτυχε ο Παναγιώτης Αντωνίου στη δεύτερη του συμμετοχή στη κατηγορία CFA Άνδρες 19 – 39. Στη ίδια κατηγορία είχαμε τη 4η θέση για το Ido Fishman, ο οποίος ανεβάζει συνεχώς τις επιδόσεις του. Αρκετές καλές επιδόσεις για τους υπολοίπους αθλητές μας στη ίδια κατηγορία, οι οποίοι εξασφάλισαν θέση στη 1η δεκάδα.

Ο αγώνας είχε από όλα τα είδη εδάφους, ανήφορα, κατηφόρα, επίπεδα τμήματα, χωμάτινες επιφάνειες. Ενδεικτικά για τις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων η χρονομετρημένη διαδρομή ήταν απόστασης 118 χιλιομέτρων με 2,400 μέτρα υψομετρική διάφορά, η οποία μεταφράζεται σε περίπου 3 ½ ώρες αγώνα για τους πρώτους αθλητές. Προσθέτοντάς και τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν έδωσαν ακόμη ένα βαθμό δυσκολίας στο χθεσινό συναρπαστικό αγώνα.

Συνοπτικά σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα για τους αθλητές μας:
Κωνσταντίνος Ιωάννου – 1η θέση (Κατηγορία Εφήβων – 118 χιλιόμετρα)
Παναγιώτης Αντωνίου – 1η θέση (κατηγορία CFA Άνδρες 19 – 39 – 68 χιλιόμετρα)
Αλέξης Κέστας – 3η θέση (Κατηγορία Μάστερ 1- 68 χιλιόμετρα)
Χρίστος Παναγιώτου – 4η θέση (Κατηγορία Μάστερ 1- 68 χιλιόμετρα)
Ido Fishman – 4η θέση (Κατηγορία CFA Άνδρες 19 – 39- 68 χιλιόμετρα)
Mizrahi Or – 7η θέση (Κατηγορία CFA Άνδρες 19 – 39- 68 χιλιόμετρα)
Maman Dor – 8η θέση (Κατηγορία CFA Άνδρες 19 – 39- 68 χιλιόμετρα)
Συνέχεια στου αγώνες ποδηλασίας το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουνίου 2021 με το διήμερο αγώνα ‘0 -2000 Cycling Challenge’.

#αελ #ael #aelcycling #cyprus #limassol #lions #wearelimassol #newseason #roadcycling #roadraces #cypruscup #cyprusroadcup #pafos