ΝΕΑ

22 Jun

Στέλιος Μασιάς: «Θέλω και άλλους τίτλους με την ΑΕΛ»

Η RoboMarkets ΑΕΛ ανανέωσε με τον προπονητή της ομάδας, Στέλιο Μασιά για την νέα χρονιά. Ο προπονητής της ομάδας μίλησε στην επίσημη σελίδα του σωματείου για την νέα χρονιά.

Κύριε Μασιά ανανεώσατε με την ομάδα και για την νέα χρονιά, είστε ικανοποιημένος;
Η κάθε ανανέωση συνεργασίας επιβεβαιώνει την ικανοποίηση των δυο μερών αυτής. Παρόλο που η φετινή χρονιά δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε (διακόπηκε άδοξα λόγω του covid-19), τη στιγμή της διακοπής, η ομάδα μας βρισκόταν στην 1η θέση της βαθμολογίας με 4 νίκες σε 4 αγώνες! Ήμασταν η μόνη αήττητη ομάδα στα Play-Off και 2 αγωνιστικές πριν το τέλος δείχναμε σε πολύ καλή κατάσταση (χωρίς τραυματισμούς) με ανεβασμένη ψυχολογία και έτοιμοι να πανηγυρίσουμε τον τίτλο! Η διοίκηση ήταν ευχαριστημένη από τη δουλειά μου και την πορεία της ομάδας και εγώ απόλυτα ικανοποιημένος από τα δεδομένα που βρήκα στην ομάδα και τον τρόπο λειτουργίας αυτής. Οπότε ήταν θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η ανανέωση της συνεργασίας μας. Σίγουρα με βρίσκει χαρούμενο και ικανοποιημένο αλλά συγχρόνως ο χαρακτήρας μου με κρατάει προσγειωμένο και συγκεντρωμένο στο στόχο που δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό και την κατάκτηση τίτλων με την Α.Ε.Λ.

«Ένα δυνατό σύνολο που θα διεκδικήσει όλους τους τίτλους»

Νιώθετε ότι κάτι έμεινε ημιτελές στην ομάδα και θέλετε να το ολοκληρώσετε;
Σίγουρα ο απότομος τρόπος που διακόπηκε το πρωτάθλημα μας άφησε όλους με δύο μεγάλα ερωτηματικά, όσον αφορά το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο για τη φετινή χρονιά. Προσωπικά και μία πικρία που δε μας επέτρεψε να πανηγυρίσουμε και τους δύο τίτλους! Δυστυχώς όμως ήταν αναγκαίο για την υγεία όλων μας να διακοπούν όλες οι αθλητικές διοργανώσεις και εδώ θα ήθελα να συγχαρώ την Ομοσπονδία μας γιατί ήταν από τις πρώτες που αντέδρασαν άμεσα για την ασφάλεια όλων. Στόχος για την επόμενη χρονιά η συνέχιση της καλής πορείας μας και η παρουσία ενός δυνατού συνόλου που θα διεκδικήσει όλους τους τίτλους. Είναι η μοίρα της Βασίλισσας να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τίτλους και υποχρέωση όλων μας στην Α.Ε.Λ. να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την επίτευξη αυτών!

Ποιά η συνεργασία σας με την διοίκηση της ομάδας;
Ομολογώ ότι βρήκα ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα! Ανθρώπους που είναι Α.Ε.Λ. πάνω από όλα! Ανθρώπους που θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να λύσουν τα όποια προβλήματα γύρω από την ομάδα. Ανθρώπους που προσπαθούν να προσφέρουν ένα ιδανικό και ασφαλές περιβάλλον στους προπονητές αλλά και στις παίκτριες έτσι ώστε να είναι προσηλωμένοι στη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο και συγκεντρωμένοι στους στόχους μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως η Α.Ε.Λ. Ανθρώπους συνεργάσιμους και ανοιχτούς ανά πάσα στιγμή να συζητήσουν και με διάθεση να λύσουν άμεσα τα όποια προβλήματα προκύπτουν. Αλλά πάνω από όλα βρήκα… ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ!

Από την νέα χρονιά κάθε ομάδα θα δικαιούται 2 ξένες στο φύλλο αγώνος, πως επηρεάζει την δική μας ομάδα αυτό;
Μας επηρεάζει όπως επηρεάζει και την κάθε ομάδα που αγωνίζεται στην Ά κατηγορία τόσο στο πρωτάθλημα Γυναικών όσο και σε αυτό των Ανδρών. Σίγουρα η απώλεια ενός παίκτη ή μιας παίκτριας που είναι επαγγελματίας θα έχει επίπτωση στο επίπεδο των ομάδων και στο θέαμα που θα παρουσιάζουν στους φιλάθλους που παρακολουθούν το Βόλεϊ. Παρόλα αυτά είναι δουλειά όλων των προπονητών να στελεχώσουμε τις ομάδες μας με βάση τα νέα δεδομένα. Επιλογές; όχι πολλές. Μία λύση είναι να βρούμε (αν υπάρχουν) Κύπριους παίκτες-ριες που θα επωμιστούν το δύσκολο έργο αντικατάστασης ενός επαγγελματία πετοσφαιριστή-ριας. Άλλη λύση και προφανώς ακόμη καλύτερη για τις Εθνικές μας ομάδες, είναι το να δουλέψουμε πολύ και να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να δώσουμε χρόνο συμμετοχής αλλά και ευθύνες σε νέους παίκτες-ριες που θα πρέπει (ίσως κάπως απότομα) να εξελιχθούν και να αποδείξουν ότι έχουν τις ικανότητες να αρπάξουν την ευκαιρία και να πρωταγωνιστήσουν στο χώρο, διαγράφοντας τη δική τους πορεία.

«Στην ΑΕΛ βρήκα ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»

Έχετε βγάλει το μεταγραφικό πλάνο, για την νέα χρονιά;
Μετά από αρκετές συζητήσεις με τη συνεργάτιδα μου κα. Αλεξία Ροτσίδου, την οποία θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία και την άψογη συνεννόηση στη διαχείριση της ομάδας, καταλήξαμε στο πλάνο με το οποίο θα θέλαμε να “στήσουμε” την ομάδα. Έγινε παρουσίαση του πλάνου στη διοίκηση και προχωρήσαμε ήδη σε διαπραγματεύσεις. Μόλις υλοποιηθούν και επίσημα θα ανακοινωθούν και θα παρουσιαστούν από τη διοίκηση της ομάδας.

Η ομάδα θα κρατήσει τον βασικό κορμό της σε Κύπριες;
Σίγουρα όταν έχεις ένα πετυχημένο σύνολο, πρωταρχικός στόχος είναι να κρατήσεις όλες τις παίκτριες και αν υπάρχει η δυνατότητα να ενισχυθείς! Η άποψη μου είναι πως στα πρωταθλήματα είναι οι Κύπριες παίκτριες που κάνουν τις ομάδες τους να είναι σε θέση να πρωταγωνιστούν! Όσο καλοί και να είναι οι ξένοι παίκτες που θα φέρουν οι ομάδες, αν δεν έχουν καλές Κύπριες δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίτλους. Οι ξένες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά αν δεν υπάρχουν οι Κύπριες πιστεύω πως οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Πολύ περισσότερο τώρα που μειώθηκε ο αριθμός των ξένων.

Πόσες μετεγγραφές να περιμένουμε από την ομάδα;
Όπως προανέφερα προσπάθεια μας είναι να ενισχύσουμε το σύνολο με στόχο πάντα τον πρωταθλητισμό! Σίγουρα θα έχουμε 2 ξένες. Όταν έρθει η στιγμή θα ανακοινωθούν από τη διοίκηση.

«Θέλουμε να βγάλουμε παιδιά των ακαδημιών στην πρώτη ομάδα»

Να περιμένουμε κάποιες νεανίδες να έχουν πιο ενεργό ρόλο;
Κάποιες νεανίδες που είναι ήδη στο ρόστερ των Γυναικών φέτος θα είναι τελειόφοιτες και αυτό σίγουρα είναι ανασταλτικός παράγοντας καθώς λόγω των μαθημάτων τους είναι δύσκολο να ακολουθήσουν ανελλιπώς το πρόγραμμα των προπονήσεων. Φιλοσοφία μου και στόχος μου όπως και της ομάδας είναι να βγαίνουν παιδιά από τις ακαδημίες άξια να μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα και να παίξουν ακόμη και βασικές. Προσπάθεια μας είναι να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά όλα τα εφόδια, μεταφέροντας τους τις γνώσεις μας και δουλεύοντας τα όσο το δυνατόν περισσότερο στην προπόνηση, να τα προετοιμάσουμε ώστε να πάρουν τις ευκαιρίες τους μέσα από τους αγώνες. Πιστέψτε με είναι χαρά όλων να βλέπουν παιδιά που έχουν βγει από τις ακαδημίες να πλαισιώνουν τις ομάδες Ανδρών και Γυναικών.

Το δικό σας μήνυμα
Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Α.Ε.Λ. στην κορυφή! Στην προσπάθεια μας αυτή θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο μας αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας που του αρέσει το Βόλεϊ να ενισχύσει και να στηρίξει την προσπάθεια μας αυτή. Υπόσχεση τόσο δική μου όσο και της ομάδας, ότι θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο και θα προσπαθούμε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα σε όλους μας τους αγώνες.