ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ

Ιστορια

Η Ιδέα για να δημιουργηθεί τμήμα της ΑΕΛ και στο Μπιλιάρδο ξεκινούσε τον Σεπτέμβριο του 2008 με πρωτεργάτη τον Δημήτρη Δημητρίου και πήρε ‘’σάρκα και οστά ‘’ στις 10 Σεπτέμβριου του 2010. Η ΑΕΛ-Μπιλιαρδο  από την πρώτη της κιόλας συμμετοχή έδειξε ότι θα πρωταγωνιστεί και ότι θα είναι ανάμεσα στης μεγάλες ομάδες της Κύπρου .

 

Περίοδος 2010-11

Πρώτος Αγώνας έγινε στις 4 Οκτωβρίου 2010 εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα BREAK–TEAM και η ΑΕΛ  κέρδισε με σκορ 4-1. Συμβολική ημερομηνία γιατί συμπίπτει με την ίδρυση του αγαπημένου σωματείο μας το 1930 !Με φοβερό  ξεκίνημα 6 νίκες σε 6 αγώνες  την σεζόν αυτή η ΑΕΛ τερμάτισε στην 3η θέση μόλις 1 βαθμό από την 2η θέση που οδηγούσε στο πανγκυπριο φαιναλ-φορ. Σημείο αναφοράς είναι ότι από την πρώτη κιόλας χρονιά είχε νίκες πάνω σε όλες της αντίπαλες  ομάδες. Η ΕΔΡΑ της ΑΕΛ βρίσκοταν στο ‘’DYNAMIC PoolHall’’.

 

Το πρώτο ‘’ροστερ’’ ΑΕΛ-ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ:

Στέλιος Αυγολούπης (Αρχηγός)

Σωτήρης Νεοφύτου

Φρίξος Γαβριήλ

Μάριος Κωνσταντίνου

Γιάννης Θεοχαρους

ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΙΛΙΑΡΔΟ

championships_icon

3

πρωταθληματα

«Pro-League» 2013-14 (Αήττητη) Πρωταθλητης Κυπρου ο Παναγιωτης Πετρου στο στυλ 8ball ατομικο (USA POOL) 2019, Πρωταθλητης Κυπρου ο Νικος Φερετος στο στυλ 10ball ατομικο (USA POOL) 2019