Ανακοίνωση ΑΕΛ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΛΤΔ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΕΝΠ

Καταρχάς, ως ΑΕΛ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΛΤΔ θέλουμε να συγχαρούμε τους παίκτες μας και την τεχνική ηγεσία για την αδιαμφισβήτητη νίκη που έχουν πετύχει στη χθεσινή αναμέτρηση.

Δεν είναι πρόθεσή μας να εμπλακούμε σε αντιπαράθεση με την καλαθοσφαιρική ΕΝΠ, με την οποία δεν μας χωρίζει τίποτα καθώς την συγχαίρουμε για την ανοδική πορεία που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια , αλλά είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στη σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Από πλευράς μας, είδαμε δύο ομάδες να αγωνίζονται παθιασμένα επί ίσοις όροις στο γήπεδο για τη νίκη και καμία από τις αναφορές για “βρώμικο παιχνίδι” δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Στην μια δε περίπτωση η παράβαση του καλαθοσφαιριστή μας τιμωρήθηκε με αντιαθλητικό, δυο ελεύθερες βολές, κατοχή στην αντίπαλο, μετρώντας ταυτόχρονα και το καλάθι που επιτεύχθηκε από διαφορετικό παίκτη της ΕΝΠ.

Όσον αφορά την κατηγορία περί ρατσισμού που μας προσάπτει η καλαθοσφαιρική ΕΝΠ , παραθέτουμε τα λόγια του αείμνηστου Νίκου Σολομωνίδη που διαιωνίζονται χρόνια τώρα σε κάθε γενιά ΑΕΛιστών:

« Η ΑΕΛ είναι αθλητικό σωματείο. Όχι πολιτική στον αθλητισμό. Μη διαχωρίζετε τους αθλητές από τις πολιτικές τους αντιλήψεις. Οι αθλητές σε οποιαδήποτε φυλή, χώρα, θρήσκευμα ή πολιτική ιδεολογία και αν ανήκουν, είναι πάντα φίλοι και αδερφοί». Οι αρχές μας παραμένουν αναλλοίωτες όλα αυτά τα χρόνια και δεν δώσαμε δικαίωμα σε κανένα να κατηγορήσει την ΑΕΛ για ρατσιστικές συμπεριφορές.

Τέλος, καλούμε όλο τον κόσμο μας να αγκαλιάσει την ομάδα, διότι η φετινή πορεία αποτελεί την αφετηρία και τη βάση όλων αυτών που θα πετύχουμε τα επόμενα χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΕΛ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΛΤΔ
#aelbc