Ανακοίνωση ΔΣ ΑΕΛ

Είναι προς πολύ μεγάλη μας έκπληξη που χθες παραλάβαμε επιστολή από τον πρώην Πρόεδρο της ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ, κ. Ανδρέα Σοφοκλέους λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου και η οποία ”διέρρευσε” σήμερα πρωί πρωί στα ΜΜΕ.
Πρόθεση μας σε καμία περίπτωση δεν ήταν η δημόσια συζήτηση με τον Ανδρέα Σοφοκλέους κάτι που επιβεβαιώνεται από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις μας. Αλλά η «διαρροή» της επιστολής δημόσια στα ΜΜΕ δεν θα μας αφήνει άλλη επιλογή.

Ο πρώην πρόεδρος, «εμφανίστηκε» μετά τις πολύμηνες προσπάθειες μας για επικοινωνία μαζί του και ξαφνικά προσπαθεί να παίξει «επικοινωνιακό παιχνίδι» με τον κόσμο της ΑΕΛ για να κερδίσει τις εντυπώσεις τις οποίες έχασε μαζί με την ουσία εδώ και αρκετά χρόνια.
Το αφήνουμε στη κρίση του κάθε ΑΕΛΙΣΤΑ και του κάθε μέλους του Σωματείου της ΑΕΛ, τι παρέλαβε ο Ανδρέας Σοφοκλέους και τι παρέδωσε στην ΑΕΛ.
Κριτής για όλους μας, είναι ΜΟΝΟ ο κόσμος της ΑΕΛ και η Ιστορία του Σωματείου μας.
Εδώ και μήνες προσπαθούμε να βρούμε γέφυρα επικοινωνίας μαζί του και να συζητήσουμε τις εκκρεμότητες και τα χρέη που άφησε η ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ, καθώς και τις προτάσεις που του κάναμε για να συνεχιστεί η συνεργασία της ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ.
Μάταια όμως καθώς ουδέποτε μας έδωσε οποιαδήποτε γραπτή απάντηση. Απλά «εμφανίστηκε» ξαφνικά χθες για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου της ΑΕΛ και να λαϊκίσει. Αυτό και τίποτα άλλο. Ευτυχώς όμως ο κόσμος, έχει κριτήριο και ξέρει πλέον την αλήθεια.
Που ήταν ο πρώην πρόεδρος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που τον ψάχναμε για να συζητήσουμε τους όρους ανανέωσης της συνεργασίας του και τους τελευταίους έξι μήνες για να συζητήσουμε τις εκκρεμότητες προς το Σωματείο, τα χρέη του και τις υποχρεώσεις του;

Στη χθεσινοβραδινή Ετήσια Γενική Συνέλευση συζητήθηκε με τα μέλη της ΑΕΛ, το τι παραλάβαμε από τον Ανδρέα Σοφοκλέους στις 31/05/2023 και όχι τι παρέλαβε ο ίδιος το 2008. Αυτό είναι θέμα που ο ίδιος πρέπει συζητήσει με τα μέλη της ΑΕΛ και τις προηγούμενες διοικήσεις. Και είναι ευπρόσδεκτος να έρθει στις συνελεύσεις να τα συζητήσουμε.

Και χθες βράδυ καλέστηκε στη Γενική Συνέλευση γραπτώς, αλλά δεν εμφανίστηκε προσωπικά, παρά μόνο έστειλε επιστολή με στόχο να ξαφνιάσει το ΔΣ, αλλά οι απαντήσεις μας ήταν ξεκάθαρες και τα παρόντα μέλη τις δέχθηκαν με χειροκρότημα.
Μέχρι στιγμής το Δ.Σ έχει πληρώσει εκκρεμότητες που αφορούν τη προηγούμενη διοίκηση πέραν των 400.000 χιλιάδων ευρώ, αναμένουμε τις αποφάσεις για προσφυγές πρώην προπονητών και παικτών άνω των 800.000 ευρώ ενώ διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν προεισπραγμένα τηλεοπτικά δικαιώματα και χρέη στην ΚΟΠ άνω των 2.000.000 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κόσμος της ΑΕΛ και τα μέλη της ΑΕΛ μας καλούσαν σε κάθε ευκαιρία να πούμε την αλήθεια για το τι παραλάβαμε. Προσπαθήσαμε δίνοντας χρόνο στον πρώην πρόεδρο να διορθώσει τα λάθη του αλλά και πάλι μάταια, οπότε γι’ αυτό αποφασίσαμε και γνωστοποιήσαμε στα μέλη μας όλη την αλήθεια.

Τα μέλη πλέον γνωρίζουν την αλήθεια και έχουν βιώσει το τι συμβαίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και τις προσπάθειες μας για συζήτηση και γέφυρα επικοινωνίας με τον κ.Σοφοκλέους.
Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε τη δημόσια συζήτηση. Ο αποπροσανατολισμός απέτυχε.
Η πόρτα της ΑΕΛ είναι ανοιχτή για όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τη προσπάθεια μας.

Και η πρόταση του κ. Σοφοκλέους για χορηγία ύψους 150.000 χιλιάδων ευρώ και την πληρωμή ενός ποδοσφαιριστή ύψους 150.000-180.000 ευρώ όπως έχει αναφέρει είναι καλοδεχούμενη και την αποδεχόμαστε και δημόσια.

Ενημερώνουμε δημόσια και τα μέλη μας ότι θα σταλούν άμεσα τα συμβόλαια προς υπογραφή για τις συμφωνίες και τον ευχαριστούμε δημόσια προκαταβολικά για τη διάθεση του για στήριξη του Σωματείου.

Για όλα τα οικονομικά θέματα του Σωματείου, ενημερώσαμε τα μέλη της ΑΕΛ στη Γενική Συνέλευση, με κάθε λεπτομέρεια. Η αλήθεια είναι εκεί στα χαρτιά και δεν μπορεί να κρυφτεί.
Δεν θα επανέλθουμε ξανά δημόσια στο θέμα αυτό.
Επικεντρωνόμαστε στη μεγάλη προσπάθεια για επιβίωση του Σωματείου μας, την οικονομική εξυγίανση, την υγεία και την διαφάνεια του Σωματείου μας και τη προσπάθεια να ανταπεξέλθει η ομάδα μας αγωνιστικά στις προσδοκίες του κόσμου μας.

Ευχαριστούμε τον κόσμο της ΑΕΛ, τα μέλη της ΑΕΛ και τον ΣΥ.Φ.ΑΕΛ για τη μεγάλη στήριξη προς το Σωματείο μας και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε για να φέρουμε καλύτερες μέρες στην ΑΕΛ μας.

Ζήτω η Αθλητική Ένωση Λεμεσού

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ