Ανακοίνωση ΔΣ Γυναικείας Καλαθόσφαιρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/10/2021
Μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου διαιτητών Κύπρου καλαθόσφαιρας η οποία προκαλεί όχι μόνο τον κόσμο της ΑΕΛ αλλά και όλο το υπόλοιπο μπασκετικό κοινό μας αναγκάζει δυστυχώς (για αυτούς) να τοποθετηθούμε.
Η εμπάθεια προς το σωματείο της ομάδας μας είναι φανερή από το πρώτο κιόλας σημείο με την απόφαση όπως, οι ‘κυριοι’ να μην σφυρίζουν στους αγώνες της γυναικείας μας ομάδας στο Νίκος Σολομωνίδης. Με την απόφαση αυτή, εκτός από το ότι τους έχει εκθέσει θα πρέπει να λογοδοτήσουν γραπτώς στην διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων και να εξηγήσουν την απόφαση αυτή. Εμείς είμαστε σίγουροι για το κύρος της ομοσπονδίας και τις αποφάσεις που θα πάρει εντός τον επομένων ωρών.
Επίσης αν και αναμενόμενο επακόλουθο μετά από αυτή την «απειλητική» ανακοίνωση, ενημερώνουμε τους διαιτητές που την προσυπογράφουν ότι από σημερα είναι ανεπιθύμητοι από ΟΛΟΥΣ τους αγώνες της γυναίκειας καλαθοσφαιρικής μας ομάδας, αρχής γενομένης την προσεχή Κυριακή. Η ΑΕΛ «κύριοι» δεν είναι μόνο το Νίκος Σολομωνίδης και η Λεμεσός. Η ΑΕΛ είναι 90 και βάλε χρόνια ιστορίας πρωτοπόρα στον αθλητισμό και στην κοινωνία, Η ΑΕΛ δεν ανέχτηκε ποτέ, ούτε αναμένετε να ανεχτεί απειλές και τελεσίγραφα από κανέναν, άλλωστε είναι αχρείαστο να σας παραπέμψουμε σε άλλες παρόμοιες «κρίσεις» και ποιο ήταν το τελικό τους αποτέλεσμα.
Αν και δεν είχαμε σκοπό να αναφερθούμε ονομαστικά στον (όπως επικαλείστε)εξαιρετικό διαιτητή και μέλος του συνδέσμου σας Ηλία Κουνελλέ, απλά σας λέμε αυτό να το αφήσετε να το κρίνει ο κόσμος και σας καλούμε σε μια σύντομη αναδρομή της περσινής χρονιάς………..
Επίσης η καθαρά πλέον σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις και τις πράξεις, διαπιστώθηκε στο γεγονός ότι απαντήσατε επιλεκτικά μόνο στην πρώτη μας ανακοίνωση και αποφύγατε να κάνετε αναφορά στην δεύτερη. Αναμέναμε με αγωνιά να δικαιολογήσετε την φανατισμένη οπαδική ανάρτηση που είδε το φως της δημοσιότητας από ένα άλλο μέλος του Σύνδεσμου σας, τον Παντελή Βασιλείου.
Θυμίζουμε απλά και ότι το συγκεκριμένο μέλος σας,κατά την περσινή χρονιά,μας στέρησε με τα σφυρίγματα του,ακόμα έναν τίτλο στη βιτρίνα μας,στη μεγάλη συλλογή μας.Δεν θέλαμε να αναφερθούμε στην κάκιστή διαιτητικά εμφάνιση του Παντελή Βασίλειου και αποδώσαμε τα οφθαλμοφανές “λάθη” του σε σκέτη απειρία. Μετά από την εν λόγο ανάρτηση δικαιολογείται και η κάκιστη του εμφάνιση αφού δεν μπορούσε να κρύψει τις οπαδικές του προτιμήσεις εντός του παρκέ όπως δεν μπόρεσε να κρύψει και την ανάρτηση του στα ΜΜΕ.

Όσον για την αναφορά σας ότι το άθλημα στην Κύπρο κάνει βήματα προόδου, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Το μοναδικό κομμάτι που αντί για βήματα προόδου, κάνει 2 βήματα πίσω και κανένα μπροστά είναι το δικό σας.
Ερωτούμε την Κυπριακή Ομοσπονδία καλαθόσφαιρας, «με ποιά λογική θα πάρουμε τη γυναικεία μας ομάδα σε εκτός έδρας αγώνα, που θα διαιτητεύουν αυτοί που έγραψαν τέτοια ανακοίνωση με τέτοιο περιεχόμενο.
Μέρος από τις αποφάσεις μας είναι οι εξής:
1. Δεν επιθυμούμε κανέναν διαιτητή που ανήκει στον ΣΔΚΚ να διαιτητεύει τους αγώνες της γυναικείας ΑΕΛ. Ούτε εντός έδρας αλλά ούτε και εκτός έδρας. (Εκτός και αν διαχωρίσουν την θέση τους).
2. Την Άμεση απολογία του ΣΔΚΚ προς όλο το οικοδόμημα του σωματείου της ΑΕΛ και τον κόσμο του για την εχθρική του ανακοίνωση.
3. Σε περίπτωση που στον επόμενο αγώνα της γυναικείας ομάδας οριστεί οποιοσδήποτε διαιτητής που δεν έχει εκφράσει τη διαφωνία του ή διαχωρίσει τη θέση του τότε θα λάβετε την ηχηρή μας αντίδραση.
4. Αναμένουμε την παρέμβαση της ΚΟΚ το συντομότερο ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Αυτοί οι ‘κύριοι’ καταστρέφουν ότι προσπαθείτε να κτίσετε για το άθλημα και πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.
5.Να μην οριστούν ξανά σε οποιοδήποτε αγώνα της ομάδας μας οι Ηλίας Κουνελλές και Παντελής Βασίλειου.Διαφορετικά θα το θεωρήσουμε πρόκληση.
******Κλείνοντας, θεωρούμε την ανακοίνωση του ΣΔΚΚ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ προς τις ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ της ΟΜΑΔΑΣ μας,δια τον λόγο ότι η ανακοίνωση αναφέρεται μόνο στην γυναικεία καλαθοσφαιρική ΑΕΛ, τη στιγμή που το σωματείο μας διατηρεί αυτή τη στιγμή πάνω από 10 καλαθοσφαιρικά αγωνιστικά τμήματα.******
Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε σύντομα,
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΜΕΣΟΥ
Δ.Σ Τμήμα Γυναικείας Καλαθόσφαιρας