Γενική Συνέλευση ΑΕΛ

Πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου ΑΕΛ, την Τετάρτη 27/03/2024. Η Συνέλευση έγινε στην αίθουσα «Saint George 1930» στη παρουσία περίπου 120 μελών.

Η Συνέλευση άρχισε με τον απολογισμό του Προέδρου του Σωματείου κ. Νίκου Χριστουδουλίδη.

«Αγαπητά μέλη της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού, αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζω εκ μέρους του Δ.Σ της ΑΕΛ σε αυτή την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας.

Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης είναι ο απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για τα δύο χρόνια της θητείας μας στην ηγεσία του Σωματείου μας.

Και ο ορισμός μιας νέας συνέλευσης την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, η οποία θα είναι Εκλογική καθώς όπως γνωρίζεται λήγει η δική μας θητεία τον ερχόμενο Μάιο.

Θα επισπεύσουμε την Εκλογική Συνέλευση και αντί μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς τον ερχόμενο Μάιο να γίνει πιο νωρίς, ώστε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να έχει τον χρόνο να κάνει έγκαιρα τον προγραμματισμό του για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα και τμήματα του Σωματείου μας.

Θεωρούμε την σημερινή συνέλευση και την επόμενη εκλογική πολύ σημαντική γιατί όλοι εμείς εδώ, τα μέλη της γενικής συνέλευσης του Σωματείου, θα πρέπει να αποφασίσουμε και να καθορίσουμε το άμεσο μέλλον του Σωματείου μας.

Πριν από δύο χρόνια εγώ και οι συνεργάτες μου στο Δ.Σ μετά από παρότρυνση αρκετών φίλων και μελών της ΑΕΛ, καθώς όπως θυμάστε δεν υπήρχαν ούτε τότε άλλοι ενδιαφερόμενοι, αναλάβαμε την ηγεσία του Σωματείου μας.

Με γνώμονα την μεγάλη μας αγάπη για την ΑΕΛ και στόχο και σκοπό την αναδιοργάνωση του Σωματείου, την βελτίωση της λειτουργίας του, την εγγραφή περισσότερων μελών, την συντήρηση του κλειστού μας γηπέδου, την στήριξη και τη βοήθεια σε όλα τα Τμήματα.

Στη πορεία της θητείας μας προέκυψε και το θέμα της λήξης της συμφωνίας διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος από την εταιρεία που το διαχειριζόταν.

Και για να μην ξεχνάμε και να μην διαστρεβλώνουμε την ιστορία, θέλω να θυμίσω και να το τονίσω, αν και είναι χιλιοειπωμένο, ότι η ανάληψη της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος από το Σωματείο, προέκυψε από την άρνηση των διαχειριστών της ποδοσφαιρικής εταιρείας να συζητήσουν ανανέωση της συμφωνίας με νέους βελτιωμένους όρους για το Σωματείο.

Η προηγουμένη Διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, όχι μόνο δεν μπήκε στη διαδικασία συζήτησης για την ανανέωση της συμφωνίας αλλά ουδέποτε απάντησε επίσημα σε καμία επιστολή μας.

Και στο τέλος λόγω της άρνησης της εταιρείας για οποιαδήποτε συνεργασία, το ποδοσφαιρικό τμήμα, φορτωμένο με πολλά χρέη και εκκρεμότητες αφέθηκε να διαχειριστεί από εμάς.

Το ενδιαφέρον από λεγόμενους επενδυτές ή άτομα που επέδειξαν κάποιο ενδιαφέρον πέρσι δεν ήταν ουσιαστικό και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Έτσι η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, αυτό το τεράστιο φορτίο, έγινε από το Δ.Σ του Σωματείου(θα αναφερθώ σε λίγο ξεχωριστά για το κομμάτι του ποδοσφαιρικού τμήματος).

Σε αυτά τα δύο χρόνια θεωρούμε ότι το Δ.Σ έκανε σημαντικό έργο. Σίγουρα έγιναν και αρκετοί λάθη ( και ποιος δεν κάνει λάθη άλλωστε) αλλά τόσο εγώ, τόσο και οι συνεργάτες μου ο καθένας ξεχωριστά, προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το αγαπημένο μας Σωματείο.

Θεωρώ ότι αναδιοργανώσαμε και βελτιώσαμε σημαντικά τη λειτουργία του Σωματείου σε συνεργασία με όλα τα Τμήματα.

Άρχισαν να γίνονται γενικές συνελεύσεις όπως προνοεί το Καταστατικό του Σωματείου, κάτι που δεν συνέβαινε πριν και το Σωματείο μας απέκτησε ξανά ζωή.

Εγγράψαμε αρκετά μέλη και λειτουργεί πλέον ο θεσμός των μελών, οι εισπράξεις των συνδρομών και εγγραφών νέων ατόμων.

Και έτσι τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης που είναι το ανώτατο όργανο του Σωματείου, μπορεί να αποφασίζει για τις εξελίξεις και το μέλλον της ΑΕΛ.

Αρκετή δουλειά και αρκετά λεφτά δαπανήθηκαν και για τη συντήρηση του κλειστού μας γηπέδου «Νίκος Σολομωνίδης» το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο για το Σωματείο μας.

Περισσότερα για τα θέματα του Σωματείου και των Τμημάτων θα σας αναφέρει σε λίγο ο γραμματέας κ.Στέλιος Αυγολούπης ενώ αναλυτική παρουσίαση των οικονομικών θα κάνει ο εκ των Αντιπροέδρων κ.Νικόλας Καρασάμανης και ο Ταμίας κ.Δημήτρης Αγησιλάου και για το Εμπορικό Τμήμα και το Μάρκετινγκ, ο Ανδρέας Γεωργίου.

Θα σταθώ στο θέμα του Ποδοσφαιρικού Τμήματος που είναι και το θέμα αντιλαμβάνομαι που ενδιαφέρει όλους περισσότερο.

Από την 1η Ιουνίου του 2023, το Δ.Σ ανέλαβε το τεράστιο φορτίο της διαχείρισης του Ποδοσφαιρικού Τμήματος.

Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε το ποδοσφαιρικό τμήμα βρήκαμε μπροστά μας τεράστια και ανυπέρβλητα εμπόδια, κυρίως οικονομικά που προκαλούσαν πολλά προβλήματα για τη σωστή λειτουργία του Τμήματος.

Ωστόσο, με την καλή διάθεση και τη μεγάλη όρεξη για δουλειά από τα μέλη του Δ.Σ αλλά και την μεγάλη εμπειρία που είχε το Προσωπικό του Σωματείου που επιλέξαμε να συνεχίσει μαζί μας, όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν ένα ένα και σε καμία περίπτωση δεν αφήσαμε οποιοδήποτε πρόβλημα να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Από τη πρώτη στιγμή της ανάληψης του Ποδοσφαιρικού Τμήματος, ο μεγάλος μας στόχος, τον οποίο θεωρώ ότι πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό, ήταν να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας, να εξοφλήσουμε και να διακανονίσουμε πολλές εκκρεμότητες και να δημιουργήσουμε οικονομική υγεία στο Σωματείο μας.

Οικονομική εξυγίανση και οικονομική διαφάνεια ώστε να μπορέσει κάποιος επενδυτής ή οποίος άλλος ενδιαφερόμενος ή η οποιαδήποτε διοίκηση, να παραλάβει μια υγιή κατάσταση.

Για να μπουν οι βάσεις, ώστε χρόνο με τον χρόνο να μπορεί να γίνεται ένας καλύτερος προϋπολογισμός και να μπορεί να δημιουργηθεί μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα.

Η αγωνιστική πορεία της ομάδας μας σε αυτή την μεταβατική περίοδο σίγουρα δεν ήταν αυτή που αναμέναμε και αυτό μας απογοητεύει όλους.

Η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή αγωνιστικά βρίσκεται πολύ μακριά από το σημείο που όλοι την θέλουμε και την ονειρευόμαστε ωστόσο χρειάζεται ακόμη να γίνει πολλή δουλειά στο οικονομικό για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και όλοι πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι στη πραγματικότητα.

Θέλω να αναφέρω επιγραμματικά αρκετά πράγματα που έγιναν σε αυτό τον ένα χρόνο της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το πρώτο που θέλω να αναφέρω και να αποκαλύψω απόψε είναι κάτι πολύ σημαντικό καθώς ένα μεγάλο όνειρο για όλους μας, πλησιάζει να γίνει πραγματικότητα και μπήκαν οι βάσεις για να το υλοποιήσουμε.

Εδώ και λίγες μέρες, έχουν αρχίσει τα χωματουργικά έργα, στο περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Αλφαμεγα για τη δημιουργία του Ιδιόκτητου μας Προπονητικού Κέντρο. Ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο σίγουρα όταν υλοποιηθεί θα αποτελεί ένα στολίδι για το Σωματείο μας.

Ακόμη είμαστε στην αρχή βέβαια και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και δρόμο για να το υλοποιήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι έχει τροχιοδρομηθεί.

Περισσότερα θα σας πει σε λίγο ο κ.Αυγολούπης.

-Σε αυτούς τους δέκα μήνες της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν πληρωθεί και διακονιστεί, οφειλές και εκκρεμότητες που άφησε η προηγούμενη διοίκηση πέραν του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ. (αναλυτική οικονομική παρουσίαση θα ακολουθήσει από τον κύριο Καρασαμάνη)

-Αναπροσαρμογή σχεδόν όλων των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που είχαν ισχύ και φέτος, κατά 850.000 χιλιάδες ευρώ το περσινό καλοκαίρι και κατά 300.000 τον Ιανουάριο από αποδεσμεύσεις.

-Διευθετήθηκαν ή εξοφλήθηκαν όλες οι υποθέσεις στην επίλυση διαφορών της ΚΟΠ και στο CAS.

-Συμφωνία με την CYTA για νέο συμβόλαιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με καλύτερους οικονομικούς όρους για το Σωματείο μας.

( και όχι χειρότερους όπως κάποιοι προσπάθησαν σκόπιμα να διαρρεύσουν στα Μέσα Ενημέρωσης). Ξεκάθαρα πλέον το κάθε Δ.Σ πλέον θα ξέρει τι θα έχει να λαμβάνει από τα τηλεοπτικά κάθε νέα σαιζόν.

-Ενίσχυση του Προσωπικού και καλύτερη οργάνωση των γραφείων και των τμημάτων. (για το θέμα Εμπορικού τμήματος και μάρκετινγκ θα κάνει ξεχωριστή αναφορά ο Ανδρέας Γεωργίου). Ενοικιάστηκε χώρος για να έχουμε προσωρινά τα γραφεία μας μέχρι τη εξεύρεση χώρου για νέα καινούργια γραφεία.

-Ανακαίνιση των αποδυτηρίων μας στο Στάδιο Άλφαμέγα και δημιουργία προθερμαντηρίου για τους ποδοσφαιριστές πριν από τα παιχνίδια.

-Ανακαίνιση του γυμναστηρίου στο προπονητικό μας κέντρο και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων με αγορά καινούργιου εξοπλισμού για γυμναστήριο και φυσιοθεραπευτήριο.

-Δημιουργία του καινούργιου μας σύγχρονου καταστήματος στο Στάδιο Άλφαμεγα το οποίο είναι πραγματικό στολίδι για το Σωματείο και από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα στη Κύπρο.

-Και πολλές άλλες μικρές καθημερινές βελτιώσεις που βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό στη καλύτερα λειτουργία του Τμήματος.

-Όλα αυτά τα βελτιωτικά έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις κόστισαν πέραν των 200.000 ευρώ.

Θέλω επίσης να σταθώ και στο θέμα του Τσιρείου Σταδίου, που βρήκαμε μπροστά μας μια οφειλή και πάλι της προηγούμενης διοίκησης ύψους 25.000 ευρώ για ζημιές που έγιναν στον αγώνα Απόλλων-ΑΕΛ που διακόπηκε.

Η οφειλή αυτή παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα μας αφαίρεση 6 βαθμών από την Ομοσπονδία. Θέλω να τονίσω και την κάκιστη συμπεριφορά προς το Σωματείο μας του Προέδρου του ΓΣΟ Κυριάκου Τσολάκη, ο οποίος με την στάση του μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Εδώ να ευχαριστήσω τον κ.Νικόλα Καρασαμάνη που έτρεξε προσωπικά το θέμα και το διευθέτησε.

Περισσότερα για το έργο του Δ.Σ αυτά τα δύο χρόνια θα σας αναφέρουν σε λίγο και άλλα μέλη του Δ.Σ.

Κλείνοντας αυτή την αρχική μου ομιλία θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του Δ.Σ, σε όλους τους συνεργάτες μου ξεχωριστά οι οποίοι ο καθένας στο δικό του τομέα έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας, μεγάλους και μικρούς για την τεράστια βοήθεια και συνεισφορά τους σε αυτή τη προσπάθεια. Να συνεχίσουν να είναι πάντα δίπλα στην ΑΕΛ επειδή αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της οικογένειας της ΑΕΛ.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Βάσο Βασιλείου, τον Κρις Ιακωβίδη και τον Απόστολο Χατζηγιάννη που όσες φορές τους χρειαστήκαμε ήταν εκεί δίπλα μας.

Θερμές ευχαριστίες θέλω να εκφράσω και σε όλο το Προσωπικό για τη πολύ καλή δουλειά που έκανε φέτος. Η εμπειρία που έχει το προσωπικό μας ήταν πολύ σημαντική και μας βοήθησε να ξεπεράσουμε πολλά θέματα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να πω στους κ.Θεόδωρο Αντωνίου και κ.Πλουτή Αβράαμ που με βοήθησαν σημαντικά και ήταν δίπλα μου.

Αγαπητοί φίλοι, η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου έχει φτάσει στο τέλος της. Κάναμε και αρκετά λάθη αλλά θεωρούμε ότι πράξαμε το καθήκον μας και βοηθήσαμε το Σωματείο μας να λύσει αρκετά προβλήματα.

Θεωρούμε ότι κάναμε σημαντικό έργο αυτά τα δύο χρόνια και βοηθήσαμε ουσιαστικά το Σωματείο μας.

Αρκετοί μας έχουν πλησιάσει, ενδιαφερόμενοι λεγόμενοι επενδυτές ή εταιρείες ή φίλοι του Σωματείου λέγοντας μας ότι έχουν σκοπό να επενδύσουν ή να αναλάβουν τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Κανείς δεν μας έχει κάνει κάποια ουσιαστική πρόταση μέχρι στιγμής.

Βολιδοσκοπήσεις έχουμε δεχθεί πολλές φορές και κάποιες πρόσφατα.

Όταν υπάρχει κάτι επίσημα να είστε σίγουροι ότι θα το αναφέρουμε αμέσως.

Προκηρύσσουμε Εκλογική Συνέλευση την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Όποιος ενδιαφέρεται να αναλάβει τη Διοίκηση του Σωματείου μας, η πόρτα και ο δρόμος είναι ανοιχτά και μπορεί να καταθέσει την υποψηφιότητα του ή τον Συνδυασμό και να ζητήσει την ψήφο της Γενικής Συνέλευσης.

Εγώ προσωπικά, την δεδομένη στιγμή δεν έχω λάβει ακόμη καμία απόφαση εάν θα διεκδικήσω ξανά την ψήφο της Γενικής συνέλευσης.

Τις επόμενες μέρες θα έχω κάποιες επαφές που ήδη έχω ξεκινήσει με φίλους και συνεργάτες που έχουν εκφράσει πρόθεση για να δημιουργήσουμε ένα συνδυασμό και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας κατά πόσο θα θέσουμε υποψηφιότητα ή όχι στις Εκλογές.

Θα δούμε ανάλογα και με τον ενδιαφέρον που θα προκύψει από άλλους ενδιαφερόμενους.

Σας ευχαριστώ»

Ακολούθησε απολογισμός για οργανωτικά θέματα του Σωματείο, Τμημάτων και Ακαδημιών από τον γενικό γραμματέα της ΑΕΛ, κ.Στέλιο Αυγολούπη.

Ο κ.Αυγολούπης αναφέρθηκε στο θέμα του Προπονητικού μας Κέντρου στο στάδιο Αλφαμέγα και ότι στο επόμενο διάστημα θα τρέξει η διαδικασία της Πολεδομικής Άδειας για να αρχίσει αυτό το σημαντικό έργο για την ΑΕΛ μας.

Αναφορά από τον κ.Αυγολούπη για τις επιτυχίες των Τμημάτων στην φετινή σαιζόν, την κατάκτηση πρωταθλήματος Φουτσαλ και πρωτάθλημα στο μπάσκετ γυναικών. Συνεχάρη τους υπεύθυνους των τμημάτων και αναφέρθηκε επίσης και στην σημαντική ανάληψη του Ευρωπαικού φαιναλ φορ από το Τμήμα Καλαθόσφαιρας.

Ο γραμματέας της ΑΕΛ συνέχισε την αναφορά του για το Τμήμα των Ακαδημιών, για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και τη χρήση από όλες τις ομάδες των Ακαδημιών τεχνολογίας GPS στις προπονήσεις και τους αγώνες.

Ακολούθησε ομιλία του κ.Ανδρέα Γεωργίου, μέλους Δ.Σ ΑΕΛ και Υπεύθυνος Τμήματος Μάρκετινγκ ο οποιος αναφέρθηκε το έργο και ενέργειες του τμήματος.

Μερικές από τις ενέργειες που ανέφερε είναι:

•Συμφωνίες ρεκόρ για το σωματείο μας, με στρατηγικούς χορηγούς και υποστηρικτές, αξίας αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

•Την διάθεση της πλειοψηφίας των VIP Boxes μας στο γήπεδο Άλφα Μέγα (διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά) σε εταιρίες και ιδιώτες και την άντληση σεβαστού ποσου.

•Την δημιουργία σχέσεων μεταξύ του σωματείου μας και αρκετών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και την τεράστια αύξηση επισκεψιμότητας στα VIP Boxes.

•Την διάθεση σχεδόν 4000 εισιτηρίων διάρκειας παρα το ότι δεν ήταν εύκολο για πολλους και διάφορους λόγους.

•Τον εμπλουτισμό των επίσημων προϊόντων μας στα ΑΕΛ official shops με πολλά νέα προϊόντα.

•Το άνοιγμα του νέου καταστήματος της ΑΕΛ στο γήπεδο Άλφα Μέγα.

•Ρεκόρ πωλήσεων των επίσημων προϊόντων μας και την άντληση σημαντικών κεφαλαίων μέσω αυτού.

Επίσης άλλες ενέργειες που έγιναν:

•Την διοργάνωση MATCHDAY TOUR στο στάδιο ΑΛΦΑΜΕΓΑ όπου φιλοξενήσαμε, ξεναγήσαμε και δεξιωθήκαμε εκπρόσωπους 60 περίπου εταιρειών, το οποίο έγινε για πρώτη φορά.

•Την εντυπωσιακή αναβάθμιση / branding των αποδυτήριων μας, διαδρόμων και των γύρω χωρών με όμορφα, κίτρινα και μπλε γραφικά και σήματα της ομάδας μας.

•Την τοποθέτηση διαφημίσεων για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου μας σε online και offline μέσα.

•Τον σχεδιασμό και εκτέλεση καμπανιών με στόχο την οικονομική ενίσχυση του σωματείου μας (λαχνοί εισφοράς, φανέλες 1930, ξυστά και άλλα.)

•Την πρόσφατη βράβευση των χορηγών μας και νέου Match Day Tour στο στάδιο ΑΛΦΑΜΕΓΑ, όπου ξεναγήσαμε, δεξιωθήκαμε, βραβεύσαμε και ευχαριστήσαμε αυτούς! Που επίσης έγινε για πρώτη φορά από την ΑΕΛ.

•Το επικείμενο Gala Dinner του σωματείου μας που είναι σε μόλις 2 μέρες.

Ακολουθησε ο οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης από τον Αντιπρόεδρο κ.Νικόλα Καρασαμάνη και τον Ταμία κ.Δημήτρη Αγησιλάου.

Η Συνέλευση έκλεισε με ερωτήσεις και συζήτηση.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Σωματείο ΑΕΛ Λεμεσού