Πέτρα Όρλοβιτς: «Θέλουμε το κύπελλο»

Η αρχηγός της καλαθοσφαιρικής μας ομάδας των γυναικών, Πέτρα Όρλοβιτς μίλησε στην ιστοσελίδα του σωματείου μας για τον αυριανό τελικό κυπέλλου και την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Την Κυριακή η ομάδα ετοιμάζεται για τον τελικό κυπέλλου, πόσο έτοιμες είσαστε;
Αυτά τα παιχνίδια είναι και ο λόγος που παίζουμε μπάσκετ, το περιμένουμε από την αρχή της σεζόν και δεν μπορούμε παρά να ανυπομονούμε για αυτό. Είμαστε έτοιμες.

Η ΑΕΛ έχει να κατακτήσει το κύπελλο τρία χρόνια τώρα, αυτό αποτελεί έξτρα κίνητρο για εσάς;
Το κάθε παιχνίδι τίτλου είναι ένα έξτρα κίνητρο από μόνο του. Όσα και να έχεις κατακτήσει πάντα θέλεις και το επόμενο.

Που νομίζεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι
Στην θέληση και στο πάθος. Ο Κεραυνός είναι μια πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου αλλά αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει αυτός που το θέλει πιο πολύ.

Η ΑΕΛ έχει μια καλή παράδοση με 14 κατακτήσεις σε 17 τελικούς;
Πάμε για το 15ο!

Η ομάδα έχει τερματίσει πρώτη στην κανονική περίοδο και μαθηματικά ποσό ικανοποιημένες είσαστε;
Πάρα πολύ, δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε ικανοποιημένες, θέλαμε την πρώτη θέση για ψυχολογία αλλά κυρίως για το πλεονέκτημα της έδρας.

Η ΑΕΛ θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, πόσο σημαντικό είναι αυτό για την κατάκτηση του τίτλου;
Είναι μια καλή αρχή. Σίγουρα δεν εξασφαλίζει κάτι, γιατί έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν να σπάζουν οι έδρες αλλά είναι ένα πολύ θετικό ξεκίνημα.

Θεωρείτε ότι έχετε φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσης σας ή έχει περιθώρια βελτίωσης ακόμη η ομάδα;
Διατηρούμε μια πολύ καλή και σταθερή απόδοση η οποία σίγουρα έχει περιθώρια βελτίωσης πρώτα σε ατομικό και μετά σε ομαδικό επίπεδο. Είμαστε μια νέα και νεανική ομάδα, με εξαιρετικό κλίμα που παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουμε ότι δικαίως πρωταγωνιστούμε.

Κάτι για τον κόσμο
Αν και με την κάρτα οπαδού η οποία σκοτώνει το άθλημα μας και πόσο μάλλον την γυναικεία καλαθόσφαιρα υπάρχουν άτομα που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν. Την Κυριακή θα παίξουμε για τον κόσμο και την ιστορία μας!