Έτοιμες για την μάχη οι Λιονταρίνες

Στις μάχες για ανάδειξη της ομάδας που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών μπαίνουν από την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, Payabl. EKA ΑΕΛ WBC και Αναγέννηση Γερμασόγειας, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην αίθουσα «Νίκος Σολομωνίδης» στις 19:30.

Η σειρά των παιχνιδιών ξεκινάει με γηπεδούχο την Payabl. EKA ΑΕΛ WBC, ομάδα που κατέχει την πρώτη θέση μετά το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος.

Πρωταθλήτρια της σεζόν 2023-24 θα αναδειχθεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες έναντι του αντιπάλου της.

Τι έκαναν στην α’ φάση

Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν ισόβαθμες (30β.) την α’ φάση με τιςς «γαλαζοκίτρινες» να βγαίνουν κερδισμένοι στην ισοβαθμία. Αμφότερες είχαν δυο ήττες που προήλθαν από τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στην πρώτη συνάντησή τους, στη 2η αγωνιστική, πήρε εκτός έδρας νίκη η Payabl. EKA ΑΕΛ WBC με 78-66, ενώ στη 6η αγωνιστική ήταν σειρά της Αναγέννησης Γερμασόγειας για διπλό με 70-57.

Για την 12η αγωνιστική το ροζ φύλλο εξασφάλισε η Αναγέννηση Γερμασόγειας με 71-58, για να απαντήσει η Payabl. EKA ΑΕΛ WBC στη 16η αγωνιστική παίρνοντας το ροζ φύλλο με σκορ 63-47.

Πέραν του πρωταθλήματος, οι δυο ομάδες είχαν βρεθεί και στον τελικό του κυπέλλου, όπου η Payabl. EKA ΑΕΛ WBC επικράτησε με 56-45 πανηγύρισε το 16ο κύπελλο της ιστορίας της.