Μονιάτης: «Η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που της αρμόζει»

Ο αρχηγός της αντρικής καλαθοσφαιρικής ομάδας, Μάριος Μονιάτης μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την φετινή πορεία της ομάδας.

Η ομάδα δεν έχει την βαθμολογική θέση που θα θέλαμε όμως θεωρείται ότι κάνει σταθερά βήματα προς τα μπρος;
Για μια ΑΕΛ με τόση ιστορία σε κανένα δεν αρέσει να βρίσκεται η ομάδα στις θέσεις που βρίσκεται τα τελευταία δυο χρόνια. Η ομάδα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο καθώς πέρασε δύσκολα χρόνια. Έγινε η αρχή πέρσι από την διοίκηση με την επάνοδο της ομάδας στην Α’ Κατηγορία και φέτος όπου ξοφλήθηκε το εμπάργκο. Γίνεται μια καλή δουλειά και σιγά σιγά η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που της αρμόζει και η ιστορία της.

Πως βλέπετε εσείς οι παίκτες τα πράγματα στην ομάδα είστε ευχαριστημένοι, η διοίκηση είναι κοντά;
Γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια από την διοίκηση καθώς κάνει ότι μπορεί σε δύσκολες εποχές. Κατά την άποψη μου χρειάζεται και περισσότερη στήριξη από τον κόσμο αλλά και από άλλους παράγοντες.

Nα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας

Η ομάδα έχει ένα νέο προπονητή στην πρώτη του χρονιά ως head coach πως είναι να δουλεύετε μαζί του
Προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις του coach Σαρίκα να εφαρμόζουμε όσα μας λέει αλλά και να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε αγώνα. Αυτό φυσικά προσπαθούμε να κάνουμε όποιος και αν είναι ο προπονητής μας.

Ποιος είναι ο στόχος για την χρονιά
Αρχικός στόχος είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μέσα από την δουλεία των προπονήσεων να κερδίζουμε τους αγώνες μας όμως σαν ρεαλιστικό στόχο για φέτος στην ομάδα είναι να έχουμε μια καλύτερη πορεία από την περσινή

Είσαστε αισιόδοξοι για την ομάδα;
Η αρχή για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που θέλουμε όλοι έγινε από την προηγούμενη χρονιά. Χρειάζεται και άλλος χρόνος ακόμη. Είμαι αισιόδοξος ότι στο μέλλον και με την βοήθεια του κόσμου της ομάδας αλλά και των παραγόντων ότι η ομάδα θα επιστρέψει στις επιτυχίες.

Θεωρείς ότι υπάρχει καλό υλικό στην ομάδα
Υπάρχει ένα αρκετά καλό υλικό, σαν ομάδα είμαστε όλοι μικροί σε ηλικία και αυτό ήταν επιλογή της διοίκησης αλλά και των προπονητών για να κτιστεί ένας καλός κορμός για τα επόμενα χρόνια. Όσο αφορά τους ξένους βλέπουμε από όλες τις ομάδες ότι κάθε χρόνο αλλάζουν όλους τους ξένους καλαθοσφαιριστές.

Βλέπουμε να αγωνίζεται σχεδόν όλο το ρόστερ της ομάδας, πόσο σημαντικό είναι
Αυτό δείχνει ότι ο προπονητής μας βασίζεται σε όλους τους καλαθοσφαιριστές και δεν αγωνίζεται με 6-7 παίκτες όπως άλλες ομάδες αλλά σε κάθε παιχνίδι χρησιμοποιεί 10-11 καλαθοσφαιριστές. Αυτό είναι σημαντικό καθώς όλοι μας κερδίζουμε τις εμπειρίες έτσι ώστε να γίνουμε ολοένα και καλύτεροι μετά από κάθε παιχνίδι.

Τα παιδιά στην κερκίδα είναι η μόνη μας ελπίδα.

Κάτι για τον κόσμο
Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια δεν τους έχουμε δίπλα μας όπως θα επιθυμούσαμε καθώς η ομάδα όταν έχει το κόσμο δίπλα της αποκτά άλλη τεράστια δυναμική κάτι που αποδείχθηκε στο παρελθόν με τις επιτυχίες σε Κύπρο και Ευρώπη. Από την άλλη όμως ο κόσμος νοιάζεται, ρωτά και μαθαίνει για την πορεία της ομάδας. Θα ήθελα όμως να καλέσω τον κόσμο μας να έρθει πιο κοντά στο τμήμα αλλά και σε άλλα τμήματα του Σωματείου μας που χρειάζονται την βοήθειά τους, άλλωστε τα παιδιά στην κερκίδα είναι η μόνη μας ελπίδα.