Νικόλας Τσακανιάς: «Το ταξίδι μας δεν τελειώνει εδώ»

Ο αρχηγός της ΑΕΛ Φούτσαλ, Νικόλας Τσακανιάς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου μας για την μεγάλη επιτυχία και πρόκριση στο Main Round του Uefa Futsal Champions League.

Νικόλα, η ΑΕΛ κατάφερε να προκριθεί στο main round του Uefa Futsal Champions League, πως εισπράξατε εσείς αυτήν την επιτυχία;

Στην πρώτη μας χρονιά ως πρωταθλητές Κύπρου και στην πρώτη ευκαιρία που μας δόθηκε καταφέραμε να προκριθούμε στο main round του Uefa Futsal Champions League. Μόνο πανευτυχείς μπορώ να πω ότι είμαστε ως ομάδα και αυτό είναι το αποτέλεσμα των κόπων μας. Είμαστε πολύ δεμένη οικογένεια από την διοίκηση μέχρι τους παίχτες και είναι πράγμα που φαίνεται αυτό.

Μπαίνοντας στον όμιλο, το πιστεύατε ότι μπορούσε η ομάδα να πάρει την πρόκριση; Ποια ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας.

Το πιστεύαμε από την ώρα που στεφθήκαμε πρωταθλητές της περσινής χρονιάς και το θέσαμε ως τον επόμενο μας στόχο. Τα κλειδιά της επιτυχίας ήταν φυσικά οι θυσίες, οι προπονήσεις, η αφοσίωση στο πλάνο του προπονητή και το κυριότερο ήταν η πίστη και η θετικότητα που είχαμε σαν οικογένεια, δεν πέρασε σε καμία στιγμή από το μυαλό μας ότι δεν θα τα καταφέρναμε.

Ανεβαίνει λογικά το επίπεδο στο main round ποιος ο στόχος σας στον όμιλο;
Σίγουρα ανεβαίνει το επίπεδο των ομάδων και τα λάθη στο πιο ψηλό επίπεδο τιμωρούνται αλλά η ΑΕΛ ως ομάδα πάντα θα πηγαίνει για νίκη, ο στόχος μας δεν είναι απλά η παρουσία στο main round πάμε για να προκριθούμε. Όταν ονειρεύεσαι και πραγματικά πιστεύεις αυξάνεις τις πιθανότητες σου.

Είδαμε να είχατε και την στήριξη από τον κόσμο της ομάδας, πόσο σημαντικό ήταν να νοιώθετε τον παλμό τους;
Αλήθεια δεν έχω λόγια για αυτό τον κόσμο, τα βλέπετε και μόνοι σας. Η αγάπη τους και η ώθηση που μας έδωσαν δεν περιγράφεται. Το πιστεύαμε από πριν τους αγώνες ότι θα προκριθούμε, μόλις είδα την κερκίδα στο πρώτο παιχνίδι ήμουν πλέον σίγουρος, δεν υπάρχει καλύτερο τονωτικό φάρμακο από τον ΣΥ.Φ.ΑΕΛ. Τους βλέπω και σηκώνεται η κάθε τρίχα μου, τους ευχαριστούμε.

Που αφιερώνεις την επιτυχία αυτή;
Την επιτυχία εγώ προσωπικά την αφιερώνω σε αυτούς που πραγματικά πίστεψαν σε αυτό το σύνολο και σε αυτό το οικοδόμημα και με σιωπηλά και αργά βήματα κατάφεραν να δώσουν σε εμάς τους παίχτες την ευκαιρία να διεκδικήσουμε πρωταθλήματα, κύπελλα και Ευρωπαϊκές προκρίσεις. Δεν θα ονομάσω ένα προς ένα, οι ίδιοι ξέρουν και πρέπει να νιώθουν περήφανοι.
Μια ομάδα και μια οικογένεια δεν γεννιέται σε μια μέρα, κτίζεται μέσα από θυσίες και αποτυχίες. Το ταξίδι μας δεν τελειώνει εδώ.