Χρόνια πολλά ΑΕΛ

Ήτανε 4 του Οκτώβρη του 1930. Η μέρα που έμελλε να αλλάξει την ιστορία μιας ολόκληρης πόλης και χιλιάδες Λεμεσιανών. Η μέρα που ιδρύθηκε το ιστορικότερο και επιτυχέστερο σωματείο σε όλα τα αθλήματα.

Η μέρα που η ιδέα ίδρυσης ενός καθαρά αθλητικού σωματείου πήρε σάρκα και οστά. Μία μέρα ορόσημο για όσους οραματίστηκαν, για όσους πίστεψαν, για ολόκληρη τη Λεμεσό. Σήμερα την γενέθλια μας μέρα, 93 χρόνια μετά, το σωματείο μας συνεχίζει να χαράζει τη δική του μοναδική ιστορία, βασισμένο σε ιδανικά και αρχές. Ιδέες που μένουν αναλλοίωτες μέσα στο χρόνο. Ιδανικά και αρχές που μας στοίχισαν τίτλους αλλά είμαστε περήφανοι σας ΑΕΛίστες που τα έχουμε.

«Η ΑΕΛ είναι αθλητικό σωματείο. Όχι πολιτική στον αθλητισμό. Μη διαχωρίζετε τους αθλητές από τις πολιτικές τους αντιλήψεις. Οι αθλητές σε οποιαδήποτε φυλή, χώρα, θρήσκευμα ή πολιτική ιδεολογία και αν ανήκουν, είναι πάντα φίλοι και αδερφοί». Νίκος Σολομωνίδης

Tο χρυσοκίτρινο του ήλιου, ενώθηκε με το μπλε χρώμα της θάλασσας. Χρόνια πολλά στους προστάτες της ιδέας σου, χρονιά πολλά σε όσους κρατούν τη σημαία σου ψηλά, χρόνια πολλά σε όσους ζουν και αναπνέουν για το όνομα σου.

Χρόνια πολλά ΑΕΛ μας!

Δ.Σ. ΑΕΛ